Gyakori kérdések

Itt azokat a kérdéseket soroljuk fel strukturáltan, amelyeket általánosan meg lehet válaszolni. Konkrét kérdéseket szivesen megválaszolunk telefonon vagy személyesen. A kérdéseket-válaszokat ezen az oldalon folyamatosan kiegészitjük.

I. Mi a teendő mielőtt kiutazom

I. 1. Mi legyen az első lépésem?

Miután eldöntötte, hogy érdekli az együttműködés velünk, Ön elküldi nekünk diplomái szkannelt másolatát és mi Önnel együtt megkezdjük németországi orvosi tevékenysége előkészitését. Természetesen Ön nem kötelezi magát semmire mindaddig, amig létre nem jön a munkaszerződés Ön és a klinika ill. orvosi prakszis között. 

I. 2. Milyen jól kell beszélnem németül?

Német nyelvtudásától bizonyos mértékig kezdeti keresete is függ. Az orvosi munkakörben Németországban a törvényes követelmény a német nyelv legalább B2-es szintű beszélése. De mi már a német nyelvtudás B1-es  megkezdjük az Ön előkészitését az orvosi munkakör betöltésére Németországban. A német B2-es nyelvvizsgáját azután szervezzük meg, miutát aláirta munkaszerződését a német klinikával. A német közegben az Ön német nyelvtudása gyorsan tökéletesedni fog.

I. 3. Mennyi időt vesz igénybe amig megérkezem a klinikába?

Az időtartam a munkaszerződés aláirásától a klinikába való megérkezéséig eltarthat 2-3 hónapig. Ez attól is függ, milyen német tartományban van a klinika. Az egészségügy Németországban tartományi hatóság alá tartozik és a követelmények, ami a szükséges engedélyeket illeti, különbözők. Ezt a papirmunkát mi intézzük, sokéves tapasztalatunk van ezen a területen.

I. 4. Ki viseli az utazási költségeket?

Legtöbbször sikerül elérnünk, hogy az utazási költségeket az interjúra a klinika fedezi. 

II. Orvosi munkám és munkakörülményeim

II. 1. Milyen lesz státuszom és általában a munkaidő-szabadidő beosztásom?

Az Ön munkaszerződése mindenben meg fog egyezni német kollégai munkaszerződésével.

II. 2 Milyenek lesznek lakókörülményeim

A klinika legtöbbször az első hat hónapra biztositja a szállást a klinikában és a későbbiekben segitségére van, egy a családi körülményeinek megfelelő lakást bérelni.  

II. 3. Mi történik, ha megbetegszem?

Mint minden munkavállalónak Németországban, Önnek egy betegbiztositása van, amely mindenfajta Németországban elismert kezelés költségét fedezi.

III. Keresetem

III. 1. Mennyi lesz a keresetem ?

Keresete bruttó 4.000,– Eurónál kezdődik és évente emelkedik. Ez pályakezdőkre, Németországban asszistens orvosokra vonatkozik. Szakorvosok kezdeti fizetése 5.500,– Eurónál kezdődik.

Impresszum